Previous Next
Εθελοντισμός

Γρέκα Αθηνά
Ειδικός Παθολόγος


 

 

Εθελοντική συμμετοχή:

  1. Στο Ιατρείο κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και ΜΚΟ Αποστολή,όπου απασχολούμαι σε εβδομαδιαία βάση.Οδός Σεβαστουπόλεως 113 Αμπελόκηποι.
  2. Εχω επιλεγεί στην ομάδα δράσης του κοινωνικού ιατρείου για αντιμετώπιση ακραίων επειγουσών καταστάσεων και μαζικών καταστροφών ανα την Ελλάδα.
  3. Σε προγράμματα της Αctionaid.
  4. Στους γιατρούς του κόσμου
  5. Με τους Γιατρους του Κοσμου για την πρωτοβαθμια περιθαλψη των μεταναστων στο αυτοσχεδιο ιατρειο του σταδιου στο Γαλατσι.

Περισσότερη Εθελοντική Προσφορά:

Με την Κινητη μοναδα της “Αποστολης”


Η κινητή μονάδα του Φιλανθρωπικού Οργανισμού “Αποστολή” μαζί με εθελοντές γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, βρισκόταν στις 9/3/14 στο προαύλιο της εκκλησίας Αγίου Γεωργίου Κυψέλης όπου ενορίτες της τρίτης ηλικίας, παραμελημένοι, χωρίς ιατρική παρακολούθηση, ανασφάλιστοι ή άποροι, είχαν τη δυνατότητα να εξετασθούν από εθελοντές ιατρούς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

Δείτε το φυλλάδιο εδώ και τις ευχαριστίες εδώ

 

Συνεντευξη στο ΣΚΑΙ


Δινοντας συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ως υπεύθυνη της εθελοντικης αποστολης του Ιατρειου Κοινωνικής Αποστολης - Αποστολή στον Αγιο Γεώργιο Κυψέλης για άπορους και ανασφαλιστους συμπολίτες μας (9/3/14)

 

 

 

Ιατρική Ομάδα Έκτακτης Δράσης


Ο ΙΣΑ δημιούργησε Ιατρική Ομάδα Άμεσης Δράσης για Έκτακτες καταστάσεις

Την Ιατρική Ομάδα Άμεσης Δράσης του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για έκτακτες καταστάσεις παρουσίασε σήμερα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε Συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία του ΙΣΑ σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

Στόχοι της Ιατρικής Ομάδας Άμεσης Δράσης είναι η άμεση, γρήγορη κι αποτελεσματική ιατρική επέμβαση σε έκτακτες καταστάσεις επείγουσας προνοσοκομιακής φροντίδας που σχετίζονται με σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές, φυσικές ή προκλητές καταστροφές, και επιθέσεις μαζικής απειλής της ανθρώπινης ζωής σε διαδηλώσεις ή μαζικές διαμαρτυρίες. Την ομάδα στελεχώνουν πολύ εξειδικευμένοι γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι έλαβαν ειδική επιχειρησιακή εκπαίδευση στο ΕΚΕΠΥ

Το έργο της Ομάδας περιλαμβάνει τη Βασική Υποστήριξη Ζωής, την Επείγουσα Προνοσοκομιακή Φροντίδα, τις Πρώτες βοήθειες, την εξειδικευμένη υποστήριξη ζωής και τη Σταθεροποίηση του αρρώστου σε κάθε περίπτωση, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος για την κάθε ζωή που απειλείται. Επίσης, σε έκτακτες καταστάσεις, η Ομάδα θα βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για να αναλάβει την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια περίθαλψη σε Κινητές Μονάδες, Σκηνές, Πλωτά Νοσοκομεία, ή σε ήδη υπάρχους δομές – Κέντρα υγείας και Νοσοκομεία – υποστηρικτικά όταν χρειάζεται.

Η δράση της ομάδας εντάσσεται στους Εθνικούς Σχεδιασμούς όπως αυτοί προβλέπονται κατά την διάρκεια της εφαρμογής σχεδίων εκτάκτων καταστάσεων από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το ΕΚΕΠΥ και υλοποιείται σε συνεργασία με τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που οι γιατροί μέλη μας είναι πρωτοπόροι του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο που βρέθηκε στο δρόμο, προς κάθε φτωχό και άρρωστο συνάνθρωπό μας που μας απλώνει το χέρι.

Όντας ο μεγαλύτερος επιστημονικός σύλλογος της χώρας και έχοντας 27.000 γιατρούς, θεωρήσαμε ηθικό μας χρέος, να δημιουργήσουμε μια πολύ εξειδικευμένη ιατρική ομάδα, που θα μπορεί να υποστηρίξει άμεσα, γρήγορα και σωστά την ανθρώπινη ζωή σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και μαζικών καταστροφών. Πρόκειται για μία ομάδα γιατρών με πολύ εξειδικευμένες γνώσεις στην Υποστήριξη της Ζωής, που αποφάσισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά, στον αγώνα ΔΙΑΣΩΣΗΣ της ανθρώπινης ζωής, όπου και όπως χρειαστεί.»

Από την πλευρά του ο Διοικητής του ΕΚΕΠΥ Πάνος Ευσταθίου τόνισε: «Η επιχειρησιακή ετοιμότητα της Ιατρικής Ομάδας Άμεσης Δράσης του Ι.Σ.Α. δοκιμάστηκε στους σεισμούς της Κεφαλονιάς και απέδειξε την αρτιότητά της. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο για τις δυνατότητες που έδωσε στους συναδέλφους ιατρούς και ως μέλος του Ι.Σ.Α. θεωρώ ιδιαίτερη τιμή την ύπαρξη τέτοιας πρωτοβουλίας.»

Κατά την Συνέντευξη Τύπου τιμήθηκαν οι γιατροί της Ομάδας που συμμετείχαν στην επιχειρησιακή αποστολή στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΙΣΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ.ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΣΤ.ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

 

 

Βράβευση από τον  ΙΣΑ


Βράβευση από τον ΙΣΑ για εθελοντική συμμετοχή στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

 

 

ΚΕΘΕΑ "Διάβαση"


Με το ΚΕΘΕΑ "ΔΙΑΒΑΣΗ" - ομάδα εθελοντών

 

 

8o Race for the Cure 2016


Εθελοντική συμμετοχή και χορηγεία του Ιατρείου στο 8o Race for the Cure 2016

 

 

Κοινωνικό Φαρμακείο


Κατά τη διάρκεια της επισκεψής σας στο Ιατρείο, μπορείτε να φέρετε τα φάρμακα που σας περίσσεψαν. Στο χώρο του Ιατρείου υπάρχει κοινωνικό φαρμακείο, όπου μπορείτε να τοποθετείτε τα φάρμακα που δεν χρειάζεστε πια. Κάποιοι συνάνθρωποί μας τα έχουν ανάγκη!

 

 

Γιατροί του Κόσμου


Εθελοντική συμμετοχή με τους Γιατρούς του Κόσμου, για τις ανάγκες των προσφύγων

 

 

Πρόγραμμα COSI


Εθελοντική συμμετοχή στο πρόγραμμα COSI για την καταγραφή παιδικής παχυσαρκίας παιδιών δημοτικών σχολείων

 

 

Δωρεάν λιπομέτρηση στο ιατρείο με αφορμή την ημέρα της γυναίκας

 

Με απολυτη επιτυχια, ολοκληρωθηκε η δωρεαν λιπομετρηση και συμβουλευτικη διατροφης, προσφορα του ιατρειου σε ολες τις γυναικες-φιλες μου με αφορμη την ημερα της γυναικας. Αφου ολοκληρωθηκε η μετρηση, η καθε εξεταζομενη ειχε μια ευκαιρια ενημερωσης για την αναλυση της συστασης του σωματος της,τη μυικη της μαζα, την αναλυση μυων και λιπους,το ποσοστο σπλαχνικου λιπους, την αναλυση της οστικης της πυκνοτητας, τις δυνατοτητες ασκησης και τα συγκεκριμενα οφελη στις μυικες της ομαδες, ετσι οπως μετρηθηκαν.

Επισης δοθηκαν συμβουλες εξατομικευμενης διατροφης με βαση τις προσωπικες συνηθειες της καθεμιας. Η καθε εξεταζομενη, εφυγε απο το ιατρειο, παιρνοντας μαζι της το προσωπικο της διαγραμμα ( ενηλικου και παιδιατρικο για κοπελες< 18 ετων) ετσι οπως εξηγηθηκε αναλυτικα και ελπιζω οτι βοηθηθηκε στο να βαλει νεους στοχους που θα εχουν ως αποτελεσμα την καλυτερη αισθητικη και υγεια της.

Σας ευχαριστω που εμπιστευτηκατε για μια ακομα φορα το ιατρειο και ειχαμε μαζι μια πολλη ομορφη, φιλικη και επικοδομητικη κουβεντα.
Θα το επαναλαβουμε συντομα!!!

 

Νέα Σεμινάρια

 

 

  

Σχετικά μ'εμάς


Συμπληρώστε την Φόρμα επικοινωνίας ή ελάτε σε επαφή μαζί της τηλεφωνικά.
Τηλ. 
2110 123610 | Κιν. 693 2729770, 697 8519966 (What's Up)
Email: grekaathina@gmail.com